Rólam

Zsolti Tamás

1994-ben születtem Székesfehérváron, a fotográfia korai éveimtől átszövi életemet. 2013-ban alapítottam a Rainy Pictures esküvőfotós profilomat, azóta a természetfotózás és az érzelmek művészetének ötvözése adja azon szakmai hitvallásomat, hogy az ember és természet egységet alkot és az emberek lelkének valóját elkapott és valódi pillanatokon keresztül lehet igazán megmutatni. Számomra a jó esküvői fotó érzelmeket és harmóniát hordoz az eggyé váló felek és a környezet összhangja által. Képeimen minden történet, minden érzés Rólatok szól és hirdeti a boldogságotokat.

Tekintsd meg a legfrissebb munkáimat a Facebook oldalamon:

Rainy Pictures – Weddings

If you need to have an English-speaking photographer, I am the one who can provide you with an unforgettable journey in artistic wedding photoshoot.

Felszerelés:

Nikon vagy Canon tökmindegy, a lényeg, hogy mit látsz és mennyire vagy kreatív a megörökítése során. Árnyékok, kontrasztok, érzések amiket meg kell formálni a lélek fonalán, a többi csak eszköz.
Én a Canon mellett döntöttem a kialakítása, programozhatósága, színárnyalatai végett.
Amivel dolgozom:

 • Canon EOS R: Az elektronikus keresőjében látható valós beállítások és a gép  gyorsasága miatt igazi játékos, egyszerűen imádom.
 • Canon 6D: A lagzik sztárja! Nagy látószög, servo focus, vaku és kész is a tökéletes recept. Megfelelő objektívvel sötétben is talál fókuszt, leginkább a vacsora-lakodalom vendége (csak ő nem eszik a vacsorából).
 • Sigma Art 35mm f1.4: Vannak azok a sötétben történő események, ahol a fények adják hozzá a hangulatot, azt vétek lenne elrontani vakuval. Ilyenkor jön az ágyú, a fekete nehéz vasdarab 35 milis. Szertartások alkalmával is őt használom, igazi mindenes brutál éles rajzolattal és kontrasztos színekkel. A legjobb az összes közül.
 • Sigma 24-70mm f2.8: Nem is esküvői fotós, akinek nem volt viszonya az említett rossz életű hölggyel. Széles körben használható, én leginkább a 24-es mivoltát használom a buliban, de néha a templomban is alkotok vele a szobanövény mögé bújva.
 • Canon 50mm f1.4: Sosem használom, csak tartalék és nehezebb tőle a táska. Mindenesnek túl szűk a latószöge, távolinak meg kevés.
 • Canon 85mm f1.8: A gyorstüzelés mestere. Jó sok fény, jó háttérmosás és brutál rajzolat. Igazi portré mágus az L széria árának töredékéért. Must have darab, szerintem a Canon egyik legjobb üvege.
 • Tamron 70-300mm f4-5.6: Vadakat fotózni vettem, de kreatív fotózáson a bokron túlról kukkolni is nagyszerű.
 • Helios 58mm f2: 60+ éves üveg, ami brutális becsillanásokra képes és megadja a kép szélén csavarós bokeh-t. Virágokra használom leginkább, de mivel minden menyasszony egy szép virág, így őket is fotózom vele. Egyedi megborult képeket lehet vele alkotni.
 • Yongnuo vakuk: Van belőle kettő. Olcsóbb a Canonnál, de ugyan olyan jó Eneloop akksikkal.
 • Olcsó kínai vakukioldó: Ezt szoktam meg, így nem váltok feljebb. Működik minden helyzetben, egy esős kreatív fotózáson kiderült vízálló is. Nekem tökéletes, van belőle tartalék, ha a kici kínai meggondolná magát.
 • Fényformálók: Fine art fotósként mindenféle üveg, színes előtét használatos az aktuális elmeállapotomhoz igazítva.
 • Bőr heveder: Stílónak is kell lenni, így nem érdekel, hogy drága, de menő.