Olcsó esküvői fotózás?

Sajnos lassan levegőt is pénzért vehetünk a világban, mindennek ára van. Az nem mindegy, hogy mit kapunk X árért cserébe és azért mi magunk mennyit dolgoztunk, hogy megengedhessük magunknak. Magamból kiindulva egy kézzel fogható dologért könnyebben fizetek ki akár magasabb árat, mint egy kézzel nem fogható, sok tényezős szolgáltatásért. Akinek nem magától jön a pénz, hanem kemény munka árán keresi meg azt, az tízszer is meggondolja, hogy egy esküvőre készülve melyik szolgáltatót válassza.

Vegyük sorra mitől lesz ‘olcsó’ egy esküvői szolgáltató, holott mégis egy csomó pénzt fizetünk a munkájáért:

  • valódi értéket teremt
  • a tőle látott referenciák minőségét hozza minden esküvő során
  • megkönnyíti az esküvő lebonyolítását azzal, hogy tudja a dolgát
  • a szolgáltatási területén kívül is rendelkezik szervezési kompetenciákkal, amivel elősegíti az esküvő szervezését-lebonyolítását
  • a kapott kész végeredmény nem igényel további munkát, ugyanis kész munkát ad ki a kezéből
  • a megbeszéltekhez tartja magát, esetleg túl is teljesíti azt
  • üdítő személyiség, aki nyugtatólag hat rátok

Nézzük ezt esküvői fotós oldalról is. Egy professzionális esküvői fotós mindig 5 lépéssel előre jár fejben, mint az éppen zajló események. Egy jó fotós ad arra, hogy konstans módon mindig azonos minőséget, kreativitást nyújtson a munkái során, ami egyfajta stílust alakít ki a munkásságában. Fontos továbbá, hogy nem csak fotóz, hanem segíti a többi szolgáltatót az előkészítési munkálatokban és kommunikál velük annak érdekében, hogy minden megfelelően történjen. Amíg a ceremóniamester, avagy vőfély Veletek és a násznéppel van elfoglalva, addig az esküvői fotós folyamatos logisztikát végez a háttérben a többi szolgáltatóval.

Esküvői csomagok árai

Az esküvőt megelőzően a legtöbb személyes kapcsolat a fotóssal lesz. Ő visz Titeket jegyes fotózásra és kreatív fotózásra, az ő munkájának eredményével találkoztok legelőször az esküvőtöket illetően. Egy jó esküvői fotós nem csak a prémium minőségű munkáiról ismerszik meg. Minden tényező és skill szükséges ezen komplex feladat ellátásához. Mindjárt nem is tűnik olyan drágának a fotós díja.

Orvost, pszichológust, magántanárt nagyon körültekintően választ magának az ember, de fotóst csak a referencia képek és az árak alapján. Ugyanolyan bizalmi dologról van szó, a többi faktort miért nem figyeljük?

Lehet sok pénz kifizetni 200 ezer forintot egy fotós munkájáért, de azért a pénzért mi többet kapunk, mint amit fizettünk. A szaktudását, az idejét, a kreativitását, az odafigyelését, a technikai felkészültségét, egy darabot önmagából.