Örök kérdés, hogy hogyan zajlik egy jegyes fotózás.

Nem csak fotósként, hanem saját érzéseimen keresztül is szeretném kicsit bemutatni Nektek ezt a folyamatot. A legtöbb párnak az első fotózása (legalábbis közösen) a jegyes fotózás. Miért is fontos ez? Mi is a lényeg egy fotós kiválasztásakor? Leginkább az, hogy az adott alkotó munkásságával Ti magatok tudjatok azonosulni, viszont lényeges kérdés, hogy megvan-e a közös hangnem a fotós személyével.

A jegyes fotózás során Rátok vagyok kíváncsi, a valós énetekre, a valós érzelmeitekre egymás felé és a világ felé is. Nem érdekel a mindennapi álca, nem kell viselkedni előttem, csupán szeretni egymást, önmagatokat adni, jól érezni magatokat. Elsőre nehéz, ezért is kommunikálok minél többet Veletek és segítek az esküvői előkészületekben, hogy ne csupán egy fotós legyek, hanem a barátotok is. Őszinte érzelmeinket azok előtt mutatjuk, akiket ismerünk és befogadtunk. A fotózás alkalmával gyertek a legkényelmesebb ruhában, ami a legjobban kifejezi saját személyiségeteket. Ne féljetek felvenni azt a ruhát, amit eddig nem mertetek a munkahelyre, mert ’hogy néz má ki ez melóban’, de titkon azok vagytok Ti legbelül.

Nézzünk egy példát, Barbiék fotózását orkán erejű szélben. Okos ötlettől vezérelve Tésnek vettük az irányt, hogy a Bakonnyal a háttérben csinálunk pár elvetemült képet, illetve a szélmalmokhoz belógva is csinálunk pár kreatív képet a szép felhők láttán. Barbiék mertek önmaguk lenni, és bevállalni a nyeső szelet 8 fokban, egy vékony felsőben (igaz utána jött némi táppénz, de megérte). Humorral körítve, már baráti légkörben megmutatták nekem, hogy kik is ők valójában. Egy esküvő fotózása bizalmi kérdés, amit folyamatos kommunikációval, jegyes fotózással és kreatív fotózással lehet megerősíteni. A lényeg a közös élmény.

Másik tökéletes példa Dóri és Peti jegyes fotózása a Csobánc tetején. Már a hegyre felfelé menet is látszott, hogy a környéken tomboló brutális vihar minket is meg fog kínálni egy kis vízzel, de felmentünk és fotóztunk. Élveztük a hűs szelet, az eső illatát, a hangulatot, egymás társaságát. Lefelé menet életünk legnagyobb elázását éltük meg, amit mindannyian az unokáinknak fogunk mesélni. Valódi pillanatokat láttam és örökítettem meg? Igen, és pont ezért szeretem csinálni. Jól éreztük magunkat a hatalmas felhőszakadás ellenére? Természetesen, és akárhányszor ránéznek Dóriék az ott készült képekre mindig újra élik a közös élményt. Na így zajlik egy közös fotózás, ezek után nem csak fotósként örökítem meg az esküvőtöket.

Galéria