Mi alapján válasszunk esküvői fotóst?

 

Az esküvő szervezése során mindenki törekszik a saját egyéniségének kifejezésére, már amennyiben lehet. Saját esztétikai ízlésünk kell, hogy visszaköszönjön a dekorban, a zenében, a fotókon és a videón is, mert azzal leszünk önazonosak és abban a kontextusban fognak olyannak látni minket, amilyenek valójában vagyunk.

Fotós választásakor teljesen érthető módon sokaknak az ár a meghatározó. Nekik nem A fotós kell, hanem csak Egy fotós, aki a költségkeretükhöz mérten a legjobbat tudja nyújtani. A legfontosabb, hogy ránézve az adott ember munkásságára úgy érezzétek, hogy ezek a képek akár rólatok is készülhettek volna. Magatokénak érezzétek a színeket, az árnyékokat, a kontrasztokat, az elkapott pillanatokat, csak ez a fontos. Jómagam az elkapott érzelmek híve vagyok, jövőbeli esküvőm képein is ezt szeretném látni. Amikor először ránézek egy esküvői képre és jön az érzés, hogy “aztak….va”, akkor jó. Onnan tudom, hogy ez megfelel az én lelki világomnak. Miért kellene beérni kevesebbel egy olyan dolog esetén, amit jó esetben egyszer veszünk igénybe életünk során? Az legyen brutál jó és ne legyen utána keserű a száj. Victoria Christian-t idézve: “Először nézd a produktumot és döntsd el, hogy szeretnéd-e, majd utána nézd az árát, ha igazán szeretnéd úgyis megoldod.”

Második fontos szempont a fotós személyisége. Miért kellene egy hozzánk nem passzoló személlyel alkotni? Miért kellene beengednünk a privát szféránkba? Akkor tudtok Ti is önmagatok lenni, ha nem kell ‘viselkedni’ a fotós előtt, hanem barátként tudtok hozzá viszonyulni. Mi a helyes döntés, ha tetszenek a képei, de nem vagytok egy hullámhosszon? Keressetek mást. Csak olyan ember felé fogtok megnyílni, akivel megvan az összhang és a felszabadult légkör, ahol jól érzitek magatokat. Ahhoz, hogy ez kiderüjön sok beszélgetésre van szükség online és személyesen is. Bátran kérjetek a kiszemelt fotósoktól személyes találkozót vagy videochat beszélgetést.

A harmadik kulcs az univerzlitás. Egy jó fotós a barátotok lesz és nem csak a fotózásban fog segíteni. Kicsit pszichológus lesz, ha éppen kezdenétek beleőrülni a szervezésbe, segíteni fog a sok éves tapasztalatával-tanácsaival. Az esküvő napján szervezési feladatokban is közreműködik, segít akár dekorálni, kicsit a jobb kezetek is egyben. Van úgy, hogy el kell vinni egy-két cuccot kocsival (vagy akár magát a párt), akkor is jól tud jönni egy segítőkész fotós. Érdemes minél szélesebb körben működő személyiséget keresni, aki nyitott a világra és nem csak a fotózásban jártas, mert egy esküvőn millió más dolog is felmerülhet. Legalább olyan fontos maga az ember, mint a szakmai munkája.

Facebook oldal